май 212013
 

 Официално изявление! Тролите имат някой и друг ген от водни духчета.  Чакани думи в Яговата къща са „Баня-кеееф!“ А тролка Калинчица повтаря „Баа…Еееф!“ И изведнъж очичките им блесват и аха, човек да им види хрилете и опашките. Разбирам ги. Кръв. Опитвам се да ги науча обаче, че пълненето на цяла вана е отвратително количество вода и загуба на прекалено ценен ресурс. В 70-80% от случаите на мрънкокане успявам да го избегна тоя кеф и да мина само със скучно къпане.  През останалото време обаче винаги има тема за забавлението във ваната. Тъй де, като се случва по-рядко от по-често, поне да си заслужава.

DSC 9995 300x231 Баня и кеф!Един от вариантите е инсталация от изрязани шишета, фунии, кофички и други боклуци , прикрепени към плочките с помощта на силиконови крачета с вендузки. Ха, де! Как се казват тия джаджи? Баньолепки? Или плочкосмучки? Целта е да си ги нареждат както намерят за добре и да поливат ли поливат. Докато им гъбясат мозъците.

DSC 9188a 300x215 Баня и кеф!Един от най-фурорните случки определено са с рисуване върху мушама на стена. Твори се с размах и чувство, а после (с повече размах и чувство) се измива.

Друга занимавка са тематичните плацикания. С изкуствени плодове и зеленчуци  или всякаква посуда за готвене,IMAG0358 150x150 Баня и кеф! с малки фигурки на животни от гората, домашни, морски или събираните от вещица плюшкинофилка (Ама и думи й идват, а?) неразглобяеми играчки от шоколадови яйца. Има такива, които са от мои шоколадови яйца. И аз ги обичам пък!  Правили сме и топче-вана с всевъзможни подскачащи топчета, топчета за федербал, неподскачащи топчета, потъващи топчета, плаващи топчета и т.н.

Обикновено банята продължава докато тролите или изтекат в канала, или посинеят от студ. По-рано не са излизали. А как се гони трол в канал… Не ми се говори!

С водовъртеж в главата,

Yagasign Баня и кеф!

     Leave a Reply