За Яга и тролите

 

Яговата долина е естественото продължение на фантастичното ми пътешествие в чудния свят на родителството.  За мен измислянето на всякакви вълшебства винаги е било механизъм за справяне както с щастието, така и с вътрешните борби. Така се роди и личният ми образ Яга. Затова и не се ядосвам, а фуча с метлата. Така се оказа, че всичко, което правим е картографирано в съзнанието ми и се разхождам в Яговата долина с неприкрито любопитство. Инфантилно и наивистично? Да, защо не?! Имам си и усое. Само мое и понякога страшно за другите. Така започнах да се дразня и боря със Зациклинон (Могъщ маг, да му се не види!), джуджето Безидейко, злата вещица зад хребета Съмнянка и демончетата Тюх и Въх… Така на помощ ми дойдоха косматото дурабизълче Моти и безименното умпалумпенче. Така и половинката ми мина през много трансформации и накрая се превърна в дракона Драгòн. Така и децата ни се оказаха забавни, луди и всезнаещи троли. Повече нощни, отколкото враждебни

И сега, всеки възрастен се пита как, по дяволите, вещица и дракон са си народили троли. Ами… С любов предполагам!

Невероятно, но е факт, че Драгòн ми се върза отново и отклина с готовност за направата на сайт. Помогна ми изключително много с всички онези пипвания, бъзикни и бъркокания по кодове, теми, джаджи и прочие. А те не бяха малко, защото все нещо не ми беше съвсем както… То, предполагам, никога няма да е. Месеци наред знаех как искам да изглежда картата на Долината, за да се усеща как подреждам менталните чекмеджета. И как ги разхвърлям, разбира се. Исках header-a да е нещо реактивно (чернобилска работа…), да не е статично и да може да се използва за навигация. Мисля, че това е едно от нещата, заради които съм длъжница на дракона.  Да, не мога да рисувам. Чувствайте се свободни да сътворите карта, която да е header на сайта. С голяма радост ще приема този дар за вещичка в беда.

Много често сме в Занаятчийницата  или поне тролите. Все там искат да седят. Как се справяме с нашите троли, тук в Долината?  Понякога ги взимам с мен в Лабораторията за чудесийки. И се опитвам да им покажа какво е хубаво да знае всеки уважаващ себе си трол. Или пък тичаме бързо до Поляната с котлето. Е, понякога и в Ягиното усое попадат, да.

                Наздраве за тролите и бързите метли,

Yagasign За Яга и тролите

Фонът на картата и на widget-ите е свободен (стара хартия от Bleeding-Dragon). Темата е responsive тип. Това означава, че можете да влизате от каквото и да е устройство(настолен компютър, лаптоп, таблет, смарт телефон). Сайтът ще се отзове и нагоди :).

  2 Responses to “За Яга и тролите”

 1. Find out on a date
  https://hideuri.com/8Yyk8r

   
 2. Для получения работы в Чехии, иностранному гражданину недостаточно диплома, подтверждающего наличие образования по определенной специальности. Ведь документ получен не в Чешской Республике, а в другом государстве. Получить работу позволяет совокупность таких действий как Nostrification.
  Процессы, формирующие Nostrification дипломов являются непростыми. К ним относятся не только простое подписание разнообразных документов, но также и сдача экзаменов, которая нужна для признания документа о среднем образовании в школах Российской Федерации.
  Учитывая сложности на Нострирфикацию документов о образовании, лучше воспользоваться услугами экспертов в этом деле, например: https://nostrifikacie.ru/ Это быстрее и более выгодно в части соотношения времени и результатов.
  Определенно, возможно пройти все шаги самому. Но помните, шаги содержат как минимум 5 этапов.
  - Подбор высшего учебного заведения в Чехии.
  - Работа с нотариусом и необходимость учета десятков разных особенностей, которые в конечном итоге определят результат Нострификации образовательных документов.
  - Взаимодействие с переводчиком и заполнение всех нужных документов.
  - Пересылка документов в Чешскую Республику.
  - Рассмотрение документов и получение.
  В целом, намного легче связаться с профессионалами в этом деле.
  Увидеть весь список цен можно в группе социальной сети или на официальном сайте проекта.

   

 Leave a Reply