юни 092013
 

DSC 1586 300x300 f improf 210x210 Светкавици в сфера или плазмено шоу за начинаещиЧовек разбира, че е хлътнал по хоумскулинга (при нас си е хоумградининг ) от много неща, едно от които е когато започне да вижда потенциални уроци и експерименти във всевъзможни дробинки – като се започне от ролки от тоалетна хартия и се стигне до фолио и продукти от кухнята. Аз мисля, че за себе си достигнах още едно ниво. За рождения си ден получих плазмена лампа! Искам такава от тийн годините (Те бяха съвсем скоро, преди едва няколко месеца ) и брат ми и приятелката му решиха да зарадват детската ми, вещерска, душа… В момента, в който я включих, вместо да се отдам на блажен цикъл с една сбъдната мечта, веднага започна да ми щрака мозъчето. Ей тук разбрах, че безвъзвратно съм мис Мама:

DSC 15881 f improf 223x147 Светкавици в сфера или плазмено шоу за начинаещиМалки са да им обяснявам за плазми и тия ми ти специалности, обаче мога да я използвам за светкавици!!! Дааа… Ще си направим един вечерен урок. Нагледно. Така ще разгледат хубаво електричеството по безопасен начин и ще направим още една крачка към безстрашието. Мартин се страхува от светкавици, Калина – от гръмотевици. Наистина вярвам, че когато човек разбира това, от което се плаши, го е страх по-малко. Мисля, че ще има положителен ефект и за двамата.

DSC 19131 f improf 272x204 Светкавици в сфера или плазмено шоу за начинаещиТа, изчакахме да стане тъмно и вечерно, извадихме лампата и няколко енциклопедии, включихме я и се позабавлявахме. Разглеждаха каква форма имат светкавиците, говорихме си за ток (и малко жица ), а накрая с баща си четоха за светкавици, гръмотевици, облаци и бури. И времето тези дни ни помогна и създаде обстановка за по-нататъшни разговори и дискусии за адекватно поведение при гръмотевични бури.

IMAG04521 f improf 282x211 Светкавици в сфера или плазмено шоу за начинаещи

Това НЕ е адекватно поведение!

С гръм и трясък,

Yagasign Светкавици в сфера или плазмено шоу за начинаещи

     Leave a Reply