ное 292013
 

Както писах в предишния пост, измислихме накъде се целим и какво искаме да постигнем със стаята и прословутия ремонт. Вече имахме идея и план как да се случват нещата. Този път не си поставихме краен срок, просто искахме да стане колкото се може по-бързо.

      DSC 4012 300x199 Ремонт в тролска стая  Част 2Драгòн забърка магийки (Гиииипсссс!) и започна поправките по стените. Оказа се, че след земетресението от май 2012-та и слягането на блока, има доста пукнатини, които не бяхме забелязали. Вече опитен в тая част със замазката, драконът свърши за няколко часа. Следваше изшкурване и заглаждане. DSC 4041 300x199 Ремонт в тролска стая  Част 2Тук Яга се поозори, защото пробва различни номера шкурки докато уцели точната за същия релеф като на останалите части на стените. Много е хубаво да си има човек всякакви такива листчета шкурка, чудесни са за занимавки и творене – от апликации до ароматизирането им с цитрусови корички и канела.

           Започнах да се чудя този път какъв латекс да купим. Загледах се в една от българските марки, но след кратък разговор по телефона се оказа, че не може да се намери информация за летливите вещества в него (ЛОС- летливи органични съединения). Не, не само че не може да се намери, ами човекът от магазина искрено и лично сподели, че и той не знае. Отказах се и заложих на друг, който вече бяхме ползвали за къщурката и има пълни спецификации. Докато умувахме какъв цвят да е стаята, и двамата възрастни се съгласихме категорично, че искаме нещо зеленичко. Е, да… Ама като отидохме в магазина и започнахме да гледаме се отказахме – всичките ни се сториха като подходящи за вила, бунгало или прерийна къща. Заливахме се от смях, а тролите обикаляха и експертно говореха за валяци, грунд, цветове, маски и обясняваха как точно този слънчев панел в строителния магазин ни трябва. След около двайсет минути изведнъж попаднахме на цвят, който просто беше предопределен за стаята – Blue Odyssey! Тролите одобриха. Исках да взема грунд, който е подходящ за петна, но нямаше, тъй че се запасихме с голяма кофа обикновен. Екипирани с всички материали и маски за децата, нямахме търпение да започнем.DSC 4051 300x199 Ремонт в тролска стая  Част 2

          Голям и забавно шумкащ, зверски късащ се и безумен найлон на пода, хартиено тиксо покрай прозорците… Старт!DSC 4053 300x199 Ремонт в тролска стая  Част 2

Докато грундираха малките и Драгòн, аз реших, че трябва да махна картинките от скрина им, които бяха залепени като панел и се оказаха от някакъв странен материал (Първоначално мислех, че са дърво, но  явно бяха от някаква изкуствена маса тип твърда пяна с нещо.). Е, да… Реших… След около час блъскане с длето, бях успяла да махна папагала от едното чекмедже, без да повредя самото него. Посегнах към костенурката и тогава, за стотна от секундата, чух гласовете в главата си – „Това е Атуин, Яге! Не  пипай!!!“. Е, коя уважаваща себе си стая с тема Пътуването на две тролчета с космически автобус няма да се зарадва на Атуин?

Мартин, екипиран по тяло, с очила и маска, започна да боядисва. Включи се и сестра му.

DSC 4068 300x199 Ремонт в тролска стая  Част 2

HPIM7365 300x225 Ремонт в тролска стая  Част 2Първоначално бяхме решили, че таванчето ще е тъмносиньо, с планети и разни космически неща, плаващи в пространството. Обаче… HPIM7372 300x225 Ремонт в тролска стая  Част 2Прекалено скучно ми се видя да е просто един тъмен правоъгълник. Затова, екипирана с хартиено тиксо, го облепих в назъбени форми.

        Имахме готов скрин, легло, матраци за него, стаята беше боядисана. Оставаше да се купят останалите мебели и да помисля какво да правя с декорацията. Всичко стана прекалено синьо, тъй че исках да внеса някакви други цветове. Картинките по леглото ми бяха ориентир – червен, зелен, бял, оранжев цвят.  М, дааа. Влече ме към шаренко!

          HPIM7376 300x225 Ремонт в тролска стая  Част 2 Бюджетно решение за мебели беше ясно откъде ще е – ИКЕА, baby! Харесах бял гардероб (За да мога да лепя каквото си искам на него), лампа слънце за таванаHPIM7380 300x225 Ремонт в тролска стая  Част 2, синя масичка със зелени табуретки, бял плот за бюрото, червени столове БЕЗ колела, някакво нещо за покриване на леглата им. Тук идва моментът да кажа, че се бяхме засилили да сглобяваме шкафове за скосената стена (бели, на червени, сини и зелени чертички… Ама, много хубави плоскости, да им се не види!!!), но по първоначални сметки излизаше над 400-500 пари (оптимистично), което след матраците и останалите мебели, не ми се стори добра идея. А и DIY мебелите не се сглобяват с едно щракване на пръстите. Особено в нестандартна форма. DSC 4932 300x199 Ремонт в тролска стая  Част 2Кутии! Зелени и сини кутии с капаци. Пак от гореспоменатия магазин. Оказа се, че застават перфектно на скосеното място и се събират точно осем по дължина, с малко разстояние за по-лесно вадене.

За два дни успяхме да сглобим всичко. Личният ми рекорд е със столовете – за по-малко от минута един беше готов!

Оставаха само декорациите и лепенките…

Никой от боята да не бяга,

Yagasign Ремонт в тролска стая  Част 2

   Leave a Reply