сеп 132013
 

Един месец на морето хич не го усещаш като почивка. По-скоро е като ваканция на вилата. А и собственичката на къмпинга не е като да не е един от най-веселите и гостоприемни хора, които познавам, та съвсем се чувствахме като у дома си. Децата много бързо се вживяха в ролята на властелини в кемпа. Идва им отвътре, предвид статуса им в Долината.DSC 2337 300x199 f improf 225x149 Троли се връщат от море. Наръчник за пътуване.

С две думи – плаж и ядене на царевица, DSC 2428 300x199 Троли се връщат от море. Наръчник за пътуване.шматкане, няколко дни болни, малко рисуване, четене на книжки, рожден ден на Марто в средата на почивката и средата на лагера, тематични партита за порасналите с подобаващо количество храна и алкохол. Осъществиха се и посещения (направо официални визити :D) на всички летуващи в дирене на социален контакт и храна.DSC 3233 300x199 Троли се връщат от море. Наръчник за пътуване. Не, не аз. Тролите. Сигурна съм, че Калина е създала впечатлението на държано гладно детенце. А кой да предположи, че между посещението на съседите отзад, за да вечеря, и съседите отпред, за да похапне, е минала и през нейното си място и е изяла две купи супа? И това в рамките на 40 минути. Държа да отбележа, че тя не се храни така. Не се лъжете от бузаците й.

Рожденият ден на Марто беше леко предизвикателство, защото в сладкарницата с вкусни торти НЕ правели такива по поръчка, а само от каталог. Наложи се да си поръчаме тортата гола и отделно фондан… И точилка. DSC 2869 300x199 Троли се връщат от море. Наръчник за пътуване.Стана сравнително прилична,  с изродчетата от Despicable me (Това се произнася с патос на рапър, “деспикъбъу мъъъ”!). Е, беше горещо и кремът се разтичаше бързо, фонданът не ми стигна, изпотих се 200 пъти докато я правех, но не мисля, че децата разбраха. На полеви условия  успяхме да надуем сини и жълти балони, да наредим сини и жълти салфетки, чинийки, чашки, вилички, лъжички. Спретнах едни  импровизирани кексчета с миньончета от бишкоти. Имаше време и за подаръчета за децата – от DSC 2744 300x199 Троли се връщат от море. Наръчник за пътуване.капсули на шоколадови яйца, които Яга чинно си събира от години. Вътре сложих по един голям шоколадов бонбон в лъскава и шумкаща опаковка. DSC 2894 300x199 Троли се връщат от море. Наръчник за пътуване.Беше веселба, защото се събраха почти всички дечурлига от лагера, подариха ужасно много подаръци на тролището и се пръскахме с някакви гнусни сополовидни спрейове, които трябваше да са лентички, ама не бяха. С голямо извинение към майките, които са прали блузи – не бяха лентички! За тържеството, разбира се, си бях запазила един танц с джентълмен на почти годинка.

За разлика от отиването, връщането беше едно от най-страхотните ми пътувания с деца. Оф, прибирахме багаж два дни преди това, но някак почти не ни беше досадно.DSC 3789 300x199 f improf 300x199 Троли се връщат от море. Наръчник за пътуване.

Планът беше да минем през някой плаж и да ги изморим хубавичко, за да няма случка на случките с раздразнени троли. Предвидливо решихме да се прибираме в петък когато няма толкова трафик по трасето морето-родните места. А и така Драгòн щеше да има два дни преди работния понеделник.

Е, да, ама на Марто не му се ходеше на плаж. И на мен не ми се ходеше. И мрънкахме на дракона. Много му мрънкахме, не знаете колко. Чак ми е чудно защо не ни пусна да се прибираме сами. Все пак направихме една разходка по плажната ивица (с мрънкане). Колкото да се сбогуваме с моренцето, да се намокрим и да забравим сандалите на Калина до колата.

DSC 3775 300x199 f improf 300x199 Троли се връщат от море. Наръчник за пътуване.Спирахме много пъти. Не заради повръщане. Просто си спирахме, надувахме си музиката и ритахме топка в нивите, танцувахме и тичахме. Децата гледаха филмче на лаптопа, спаха, ядоха, кикотиха се. Ей такова трябва да е всяко пътуване! Без някой да вика боата и без друг да пили докато ти изскочат очните ябълки. Е, трол Мартин, верен на себе си, ни обстреля с огромно количество въпроси в последните пет километра до вкъщи. “Вече стигнахме ли? Това ли е жълтият надпис?  Това ли е светофарът преди вкъщи?”. Между всеки въпрос за пътя и забележителностите покрай него ни питаше: “А кога ще е Коледа?”. Само че на нас ни беше толкова весело, че в един момент започнах да му отговарям с  “Are we there yet?”. Не, не съм толкова гадна… Само няколко пъти. Даже обсъдихме писмата до Дядкото, които ще пратим.

DSC 3809 e1378994610262 300x227 f improf 249x188 Троли се връщат от море. Наръчник за пътуване.

Прибрахте се, а?!

Морни и доволни се прибрахме и ни чакаха чинчила, котка и изненада. Къщата беше лъсната, подредена и готова за живот. Много приятно било да се прибереш и всичко да свети! Че и храна в хладилника имаше. Че и прекрасна деспикъбъу мъъ картина за посрещане на странстващи ни бяха нарисували. Е, това е да си имаш брат. И брат ти да си има гадже.

Аз, проклетата:

Yagasign Троли се връщат от море. Наръчник за пътуване.

     Leave a Reply